Betty Alink

Kunstkring BeeKk Betty Alink
Schilderijen
www.bettyalink.com
info@bettyalink.com

In 1962 ben ik in Eindhoven geboren.
Al gauw ontdekte ik potlood, kwast, schaar en garen. Daar hield ik mij vaak mee bezig.
Omdat dit natuurlijk geen brood op de plank bracht heb ik mij in diverse werkkringen bewogen waarvan ik de één duidelijk leuker vond dan de ander.
Als voorbeeld noem ik o.a. directie secretaresse, lay-out maker, schoolfotograaf, gespecialiseerd mortuarium medewerker en internationaal vrachtwagen chauffeur. Van elk beroep leer je wel weer wat en dat is wat ik leuk vind.
In mijn tienerjaren kreeg ik een oude spiegelreflexcamera van mijn oom te leen en vanaf dat moment ging de wereld weer op een andere manier voor mij open.
De allergrootste en belangrijkste ’eyeopener’ was wel het les nemen bij Academie Renshof, waar de 17e eeuwse schildertechnieken gedoceerd worden. In 2012 ben ik hier begonnen met de lessen en zelf viel ik iedere keer in verbazing wat er allemaal mogelijk was.
In 2010 heb ik voor de 14e keer een andere woonplek gekozen en hier blijf ik voorlopig wel. In Maarssen hebben mijn man en ik een huis gevonden waarin ik mijn eigen werkruimte heb en dat is wel zo prettig.
Schilderen en fotografie zijn nu de belangrijkste uitingsvormen waarbij de foto’s vaak ter ondersteuning van de schilderkunst zijn. Verder heb ik ’iets’ met stoffen, garen en 40.000 knopen; zou ik graag weer wat houtsnijwerk maken als de handen dit toelaten; wil ik mijzelf nog leren haken en borduren en kan ik elk gewenst moment verder met zijdeschilderen. Koken is ook een sterke interesse, maar dat exposeert zo lastig. Vaak dienen de ingrediënten wel als foto onderwerp.

Mijn schilderijen en foto’s zijn te zien (geweest) in:
Dominicanen klooster te Zwolle (tot ca. 6 november 2016)
Galerie ’t Vosseveen in Albergen bij Almelo
Het Raadhuis van Ravenstein
Hanzehof Museum in Zutphen
Het Witte Kerkje van Ubbergen
Jheronimus Bosch Art Center te ’s-Hertogenbosch
Ziekenhuis Vie Curi in Venlo
Centrale Bibliotheek Mariënburg te Nijmegen
Kantoor 64 in Maarssen
Openbare Bibliotheek Baarn.