Mieke Barendregt

Kunstkring BeeKk  Mieke Barendregt
Schilderijen
www.barendregt-art.nl
mieke@barendregt-art.nl

Schilderijen van Mieke Barendregt ontstaan over het algemeen al schilderend, zonder een vooropgezet doel. Een uitgangspunt is meestal een kleur die bij de stemming van het moment past. Vaak ondergaat een schilderij dan ook vele veranderingen in vorm, kleur en intentie, voordat het zijn defenitieve uiterlijk heeft. Een traject vol verrassing, verbazing en ontspanning maar met soms ook worsteling. Niet het uiteindelijke resultaat maar de weg daar naar toe telt.
Haar werk varieert van abstract tot figuratief en wordt meestal in acryl uitgevoerd. De ene keer wordt het zacht en mysterieus, een andere keer brutaal en fel uitgewerkt. De verf wordt in vele dunne lagen opgebracht. Een contrast tussen beweging en stilte is vaak terug te vinden in het werk. Zij houdt ervan om met verschillende thema's bezig te zijn en experimenteert graag met materialen en technieken. In haar stijl van werken is een grote variëteit waar te nemen.

Opleiding:
Esthetische Vormgeving aan de Kunstacademie Artibus, Utecht; Creatieve Handvaardigheid A en B. Mieke volgde jarenlang lessen bij Henriëtte Meerdinck (boetseren en tekenen), Wendelmoet Langerak (schilderen, zeefdrukken, grafische technieken, monoprint) en Hans Pruyn (schilderen).
Zij exposeert haar werk sinds 1998 in diverse Galerieën en Openbare Instellingen en neemt zij regelmatig deel aan Kunst- en Atelierroutes.
Haar werk is aangekocht door bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland.

Opdrachten zijn voor haar steeds weer een enorme uitdaging waaraan met hart en ziel wordt gewerkt!

Permanente Expositie
Praktijk voor Complementaire Therapie
Burg. de Withstraat 9
3732EH De Bilt

Contact:
Burg. de Withstraat 8
3732 EK De Bilt
Nederland
Telefoon: 030-2201698
mieke@barendregt-art.nl
www.barendregt-art.nl
www.kunstinzicht.nl