Cees van Es

Kunstkring BeeKk Cees van Es
Schilderijen
www.ceesvanes.nl
ceesvanes@casema.nl

Cees van Es (Utrecht 1944) genoot zijn opleiding in Canterbury en Rochester (Kent, UK) en via meerdere 'master classes'. Thans woont en werkt hij als kunstschilder in Bilthoven.

Het snelle acryl is in het werk favoriet, al worden olieverf en gemengde technieken niet geschuwd. Thema's worden vaak gekozen naar berichten in de pers, gebeurtenissen in de omgeving of n.a.v. fragmenten uit muziek, boek of film. Hierbij wordt een aanzienlijke mate van abstractie toegepast, die het niet altijd eenvoudig maakt het uitgangspunt terug te vinden. De contouren, de vorm en de kleur van het figuratieve uitgangspunt worden aangetast en in dienst gesteld van de harmonie van het schilderij. Zo ontstaat vaak een andere werkelijkheid en wordt het werk multi-interpretabel. Het meest adequate etiket voor het werk is waarschijnlijk 'lyrische abstractie'.

Werk bevindt zich in collecties in Engeland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland, Amerika en Nederland.

Prijzen:

  • 'Arti et Pectini 1990', Pulchri, Den Haag (NL); eervolle vermelding categorie Tekeningen en Grafiek
  • 1992en 1993, Summer exhibition Rochester (U.K.) 1e prijs / 1994, 2e prijs
  • 2005, RABO-kunstprijs; "KUNST UIT DE KERNEN", De Bilt (NL).
  • 2012, Libr'art-25e Salon International de l'Art, Libramont (België), 2e prijs categorie schilderijen ('Studio Fragments', 100x100cm)
  • 2013, Libr'art-26e Salon International de l'Art, Libramont (België), 1e prijs categorie schilderijen ('Handsfree', 120x90cm)

Lid van Folkestone Art Society , Kent U.K. / lid van kunstkring BEEKk , De Bilt / Voorzitter van schilder- en tekenclub De Toets , Zeist (1997-2018)/ Voorzitter Stichting Kunstenhuis De Bilt - Zeist (1999-2017) .

Recente tentoonstellingen (een selectie) :

Folkestone (Kent, U.K.), Metropole
Parijs (Frankrijk), Galerie Thuillier
Metz (Frankrijk), Foire Européenne d'Árt Contemporain
Arnhem (NL), Galerie Gelderland
Liège (België), Gallery Radeski
Espel (NL), Galerie De Paardenstal
Haarlem (NL), Galerie SPW59
Liège (België), Gallery Espace Venta
Libramont (België), Libr'Art' Salon International de l'Art