Vanuit een puur technisch beroep, ben ik in 1998 me gaan bezighouden met beeldhouwen. Na diverse cursussen aan o.a. Utrecht Centrum voor de Kunst ontwikkelde ik een voorliefde voor hout. De laatste 10 jaar werk ik dan ook hoofdzakelijk in dit materiaal, soms aangevuld met andere materialen zoals koper.

Mijn inspiratie haal ik uit algemene dagelijkse vormen. Vaak stel ik me de vraag, 'kan dat ook in hout', waarbij vaak de vorm wordt opgeblazen en uitvergroot. Ik ga veelal conceptueel te werk en maak eerst modellen in klei of was. Gedurende het werk in hout laat ik het model op een bepaald moment weer los en laat het werk verder ontstaan. Soms laat ik me door de vorm of tekening in het hout een bepaalde richting in sturen.

Het materiaal dat ik gebruik probeer ik zoveel mogelijk te sprokkelen, in de zin van dat elk stuk hout dat mij wordt aangeboden of waar ik tegen aanloop een mogelijk beeld kan worden. Ik ben dan ook niet te kritisch in de hout keuze, al hebben de hardere houtsoorten mijn voorkeur. Het scheuren en krimpen van het hout accepteer ik als een natuurlijk gegeven en ik laat het hout op dat punt in zijn waarde zolang het de stabiliteit van het beeld niet aantast.