Ike Smitskamp maakt schilderijen en crossovers tussen olieverf, foto en tekening. Opgegroeid tussen de tubes olieverf, maakt ze vanaf haar zesde jaar twee- en driedimensionale objecten.

Haar beroepscarrière vindt binnen de context van het theater plaats, tot 2001 is zij docent aan de Acteursopleiding van de HKUtrecht. In 2000 pakt ze de lijn van de beeldende kunst weer op, na drie jaar Nieuwe Akademie haar eigen weg vindend in de professionele begeleiding die ze kiest.

"In mijn crossovers tussen verf en foto, tussen tekening en schilderij, laat ik de vorm open waarin het onderzoeksproces uiteindelijk verstilt."

Ze maakt ingetogen, architecturaal werk. Daarin zoekt ze gelaagdheid op, de ruimte tussen verstilde en snelle tijd, concrete omgeving en gedachteflits, veiligheid en dreiging.

Terugkerende vorm-thema"s zijn:
subtiel - robuust, detail - strak, zacht - grof
Tijd en werkelijkheid:
"Als ik in mijn atelier ben, vertraagt de tijd en wijken de wanden.
Ik hoop dat ook de kijker dit in mijn werk ervaart".


Prijzen:
Driemaal achtereen, in 2012, 2013 en 2014 werd Ike's werk geselecteerd om te hangen in het Gemeentemuseum Den Haag tijdens de ZomerExpo, met eervolle vermelding van de jury in Rotterdam 2013 en Arnhem 2014. Dit achtereenvolgens met de werken: Bedman's Opera, Unearthed 1 en City. Uit 250 geselecteerd als mede-exposant op Expeditie 2010, Kunstuitleen Utrecht, met City, foto van opstelling

Ike Smitskamp
Parklaan 68
3722BG Bilthoven
0624399102