Berichten van Leden

Kitty Korver exposeert in de prachtige stad Deventer

Sinds enkele jaren woon Kitty Korver bij de prachtige stad Deventer, waar ze nu ook mag exposeren:
11 mei t/m 4 juni 2023
Galerie DNA
Golstraat 9
7411 BN Deventer
Nederland
info@galeriedna.nl
www.galeriedna.nl
+31630 176113
Kunstkring BeeKk

IWS Holland organiseert de Internationale Masters of Watercolor 2023.

IWS Holland organiseert de Internationale Masters of Watercolor 2023.
Locatie: Ars Aemula Naturae,
Pieterskerkgracht 9a, 2311 SZ Leiden.
27, 28 en 29 mei (Pinkster weekend)
2, 3 en 4 juni en 9, 10 en 11 juni.
Openings tijden van 10.00 tot 17.00 uur en tijdens de museum nacht (3 juni). Toegang is gratis.
Informatie over diverse workshops in het Pinksterweekend waar men zich voor kan aanmelden bij ingevanelst@gmail.com
Professionele Masters geven workshops. Uniek in Nederland! Een hele dag les! 15 Personen per workshop. Kosten €70,— per workshop.
Niet vaak is er zo een unieke mogelijkheid om een internationale aquarel expositie te bezoeken.
Ca 60 Masters uit binnen en buitenland exposeren er een aquarel. Een breed scala aan onderwerpen en technieken is er te zien. Naast de workshops zijn er gratis
demonstraties en lezingen.
Meer informaties te vinden op: Facebook: Masters of Watercolor 2023
Kunstkring BeeKk

Kunstroute 2023

Jaarlijks organiseert BeeKk een kunstroute. Daarbij stellen een groot aantal kunstenaars hun atelier open en exposeren hun werk en dat van mede kunstenaars. In 2023 zal deze kunstroute op zaterdag 3 en zondag 4 juni plaatsvinden.
Klik hier voor de folder.
Kunstkring BeeKk

Elisabeth Copijn exposeert in Den Dolder.

Geexposeerd worden schilderijen in gemengde technieken, sculpturen, keramische vazen en schaalplastieken. Feestelijke opening op zaterdag 6 mei 14:00 met muzikale omlijsting van Dolph Paulsen. Adres: Gehoorzaal P’Arts Vijverhof 41 Den Dolder. Dolderseweg, afslag Reinaerde / Altrecht.
Kunstkring BeeKk

Trudy van Haaster exposeert in Kunst aan de Lek

Werk van o.a. Trudy van Haaster is te zien bij Kunst aan de Lek. Lekdijk-Oost 19 3961 MB Wijk bij Duurstede
Kunstkring BeeKk

Bram Dolman exposeert in Muiden

In de maanden maart t/m mei exposeert Bram Dolman met schilderijen van Muiden in het Muizenfort, Vestingplein 1 te Muiden. Als oud inwoner van Muiden en lid van de Historische Kring Stad Muiden was dit altijd al zijn wens. Openingstijden: op werkdagen tijdens kantooruren, zaterdag van 11.00 tot 13.00
Kunstkring BeeKk

Willy Roggeveen exposeert in gallerie Schoutenstraat 10 Utrecht

Willy Roggeveen toont haar werk tijdnes de expositie 'Kunstwolk' in gallerie Schoutenstraat 10. De expositie is te zien vanaf 18 april tot en met 26 april. De openingstijden zijn van 12:00 tot 18:00 "
Kunstkring BeeKk

Mi art event

Mi art event, op 25 en 26 maart. Dolderseweg 112, Den Dolder. Openingstijden van 11:00 tot 17:00"
Kunstkring BeeKk

Nahamaha. Een stripboek door Hasker Brouwer

De eerste week van maart was een bijzondere week voor BeeKk lid Hasker Brouwer.Hij is die week begonnen met het uitgeven van zijn eigenstripboek. Vorig jaar begon hij als zelfstandig ondernemend illustrator, met als doel om ook meer tijd te hebben om vrij werk creëren. Uit een van die werken kwam het stripboek "Nahamaha". Een verhaal over een eigen geschreven mythe, waarin tekst en beeld steeds meer uit elkaar lopen en de lezer voor zichzelf moet kiezen wat nu waarheid is en wat niet.
Hij heeft besloten om een eigen uitgeverij te starten en het stripboek zo zelf uit te geven. Hoewel hij eerst wat uitgeverijen had benaderd, kwam hij al snel tot de conclusie dat het veel leuker zou zijn om alles zelf te regelen. Dus drukkerijen zoeken, ISBN nummer regelen, webshop bouwen en ook winkels binnen lopen met de vraag "kan mijn boekje hier straks liggen". Erg uniek en leuk!
Mensen die een exemplaar willen aanschaffen, kunnen dat doen via zijn eigen webshop: https://pareidolie-publishing.eu/product/nahamaha/
Kunstkring BeeKk

Nell Verbeek en Corrie Schmelter exposeseren in Purmerend

Op zondag 5 maart a.s van 12.00-16.30 uur zijn Nell Verbeek en Corrie Schmelter een van de exposanten op de zomer expositie in Purmerend. Een mooie rustieke locatie in Purmerend."
Kunstkring BeeKk

Annemieke Keijzer exposeert bij Van Slagmaat

Van 24 februari t/m 18 maart exposeert Annemieke Keijzer met een selectie uit mijn fotografie bij galerie Van Slagmaat in Woerden. Van harte welkom! De galerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00-17.00 uur. "
Kunstkring BeeKk

BeeKk exposeert in De Kunstgang

Op vrijdag 13 januari om 15.30 uur zal door de cultuurwethouder Anne Marie ’t Hart van Gemeente de Bilt een expositie worden geopend van Kunstkring BeeKk. Er zullen 8 kunstenaars exposeren in De Kunstgang (voorheen Traverse) van gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven. De werken zijn heel divers. Zo zijn er schilderijen en tekeningen te zien maar ook textiele objecten, fotografie en beelden.
Overigens is de ruimte ook tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente op woensdag 11 januari open en kan de expositie bezocht worden. Vanaf die datum t/m 8 februari zijn de werken te zien elke werkdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.
De exposanten van dit jaar zijn:

Corrie Schmelter (De Bilt)
Corrie beeldhouwt al meer dan 30 jaar en is nog steeds verbaasd wat elke steen met haar doet en wat zij met de steen doet. Het is dit samenspel dat het proces van creëren voor haar steeds weer spannend maakt. Haar beelden bestaan uit duidelijke lijnen en vlakken en hebben abstracte vormen.

Bozenna de Bree (Bilthoven)
Bozenna schildert al een aantal jaren met passie met acrylverf op canvas, soms gecombineerd met een vorm van collage. Haar werk gaat vaak over een maatschappelijk relevant thema, zoals onrecht, ongelijkheid of andere aspecten van ons dagelijks leven.

Trudie van Haaster (Driebergen)
Trudie heeft een fysieke theater achtergrond en gaf fysieke theater training op de HKU. Daar produceerde en maakte zij haar eigen kostuums. Sinds 2018 werkt ze als autonoom beeldend kunstenaar met een voorliefde voor textiel in combinatie met andere materialen. Dit jaar won zij de Hans Nijhof Kunst prijs in de regio Utrechtse Heuvelrug.

Flox Den Hartog Jager (Zeist)
Flox is steeds op zoek naar verhalen in haar werk. Inspiratiebron is het menselijk leven en mythen, legenden, verhalen en symbolen, die het leven duiden, ook al is het met een knipoog. Zij bewerkt de textiele ondergrond met monoprinten, zeefdrukken, paper lamination, batikken of discharge. Maar het liefst borduurt ze met de hand of de machine.

Mirjam Roest (Bilthoven)
Mirjam werkt met verschillende technieken, zoals grafiek, tekenen en schilderen. Ondanks die diversiteit heeft haar werk een zekere homogeniteit. Inspiratie doet zij op in het dagelijks leven tijdens vakanties en in de natuur. In losse notering probeert zij haar beeld van de werkelijkheid op doek of papier te krijgen.

Totie Cronie (Groenekan)
Totie werkt met verschillende tweedimensionale technieken, waaronder zeefdruk, collage, schilderen en tekenen. Soms maakt zij ook ruimtelijker werk. Thema’s die vaak terugkeren zijn identiteit, onschuld, ongemak en kwetsbaarheid. Zij is altijd op zoek naar beelden uit de wereld om haar heen en dingen die haar aanspreken of een herinnering oproepen.

Corry de Rooy (Bilthoven)
Corry schildert (olieverf) sinds 2012. Portretten is echt haar thema: de uitdrukking van een gezicht, wat zegt die? ‘Hoe vang ik die blik.’ is waar ze naar op zoek is in haar schilderijen. Het is steeds weer verrassend om te doen en soms ook een worsteling. Naast het resultaat is zeker ook het plezier in het proces belangrijk.

Annemieke Keijzer (Westbroek)
Fotografie is een passie en landschap en natuur is haar belangrijkste inspiratiebron. Landschap dat zich met iedere stap, seizoen anders vertaalt. Naast ‘het zien’ is een foto ook een medium om ervaringen en emoties mee uit te drukken. Ze wil haar foto’s een eigen identiteit geven.
Kunstkring BeeKk

Eefje van den Braak en Kitty Korver exposeren bij Galerie Dédé Grützmacher in Enschede

Het nieuwe jaar start meteen goed met een expositie bij Galerie Dédé Grützmacher in Enschede!
Werk van Eefje van den Braak, Kitty Korver en Anneke Coops is te zien van 7 januari tot en met 11 februari.
Galerie Dédé Grützmacher is te vinden aan de Blekerstraat 165 7513 DT Enschede.
Telefoon: 06- 139 870 71
Openingstijden:
vrijdag t/m zondag
14:00 – 17:30 uur of op afspraak"
Kunstkring BeeKk

BeeKk in Beeld

In het weekend van 4,5 en 6 november 2022 orgniseert Kunstkring BeeKk de jaarlijkse BIB (BeeKk in Beeld) expositie. Dit jaar is de expositie in Cultureel Centrum Watdajel (achter Buro Lou) Leyenseweg 38 Bilthoven."
Kunstkring BeeKk

Rita Camphuijsen exposeert en spreekt bij PCB in Nieuwe Gein

Expositie bij het water
Op dinsdag 25 oktober komt Rita Camphuijsen uit de Bilt een lezing geven over haar expositie: “Beleven”.
Deze expositie is te zien in de PCB Afscheidswinkel, Dorpsstraat 6 in Nieuwegein.
De inspiratie door de natuur kleurt veel van haar onderwerpen en thema’s. Vooral ook omdat zij graag laat graag zien hoe de natuur een gevoel van rust, ontroering en harmonie kan geven.
Deze schilderijen gaan vooral over water. Water associeert zij met belevenissen. Met het leven zelf. Via deze schilderijen vertelt zij over hoe je door emotie bewogen kunt zijn. Zoals het soms door je heen kan stromen. De ene keer kun je je verkwikt voelen door de frisheid of sprankeling en soms getroost worden door het zachte kabbelen van kalm stromend water….
Rita neemt u, via het vertellen over haar werk, mee in haar reis en het, penselen en strelen van, water. Beleef het mee en proef hierbij iets over uw eigen betekenis van water en wat vertellen haar schilderijen uzelf over het beleven van emoties.
Het leven kan sterke emoties geven of je voelt je misschien volkomen overspoeld door wat er door gebeurtenissen om wat er allemaal op je af komt. Deze schilderijen kunnen je helpen, bij dat gevoel te komen en er een ‘plek’ aan te geven.

Rita houdt van interactie en reflectie. U bent van harte welkom op dinsdag 25 oktober.
De lezing begint om 15.00 uur.
Voor koffie/thee wordt gezorgd. Het is vanaf 15.00 – 16.30 uur.
Gratis toegang."
Kunstkring BeeKk

Caroline Sterl exposeert in 't Volle Hof

Tijdens de maand oktober (en misschien ook nog in november) hangen 10 schilderijen van Caroline Sterl in het wijkcentrum \'t Volle Hof in Zeist. Het wijkcentrum zit op de begane grond van een van die grote flatgebouwen in Zeist-Vollenhove. Het is een mooie ontmoetingsruimte, op werkdagen open van 9 tot 17 uur."
Kunstkring BeeKk

Van de innerlijke en uiterlijke dingen

Vier kunstenaars brengen hun werk bij elkaar onder de noemer ” van de innerlijke en uiterlijke dingen”.
Op 8 - 9 en 15 - 16 oktober wordt het werk geëxposeerd in de gehoorzaal Den Dolder. Tussen 12.00 en 17.00.
Vijverhof 41 Den Dolder.
Vernissage op 8 oktober om 15.00.

Anna Kruzdlo

Als kunstenaar is zij in een voortdurend dialoog met twee waarnemingsrichtingen: ten eerste de zintuiglijke of waarnaambare wereld van de vormen, kleuren en dingen, en ten tweede de wereld van haar persoonlijke belevingen, ervaringen en gevoelens van de indrukken van die zintuiglijke wereld. Daarnaast is een spirituele/filosofische gedachtegang voor haar belangrijk bij het ontstaan van haar werken.
Voor de diepgang is het bezig zijn met thema’s een hulpmiddel om langdurig op een onderzoekende manier te werken. De werken die ontstaan zijn overwegend lyrisch abstract.
Naast schilderen werkt zij ook met grafiek, textiel, en boekbinden.

Trudie van Haaster

Trudie van Haaster won dit jaar De Hans Nijhof Kunst prijs in de regio Utrechtse Heuvelrug.
Zij heeft een fysieke theater achtergrond, (o.a. Grotowsky en Lecoq).
Gaf fysieke theater training op de HKU, produceerde en maakte haar eigen kostuums voor haar theateracts, die ze verkocht in binnen en buitenland van 1995 tot 2012. Was eigenaar van het RecycleLab en organiseerde modeshow’s en exposities op het gebied van Textile art en Fashion.
Zij werkt sinds 2018 als autonoom beeldend kunstenaar met een voorliefde voor textiel. Op dit moment werkt zij met textiel in combinatie met andere materialen.
‘Ik werk graag met textiel maar ook klei, ritsen, ijzerdraad, brillen, oud ijzer. Ik kan geïnspireerd worden door verroeste spijkers, of als ik een modelbouwwinkel inloop door de schroefjes en moertjes. Ik haal materiaal uit elkaar, en gebruik de onderdelen op een nieuwe manier waardoor verrassende vormen ontstaan. Materiaal heeft voor mij zijn eigen taal.
Deze zoektocht boeit en inspireert me.’

Pascale Guillou.

Het werk van beeldend kunstenares Pascale Guillou is vooral intuïtief en intiem. Ze streeft ernaar de essentie van vormen en bewegingen te vangen, het liefst op groot doek. Ze creëert abstracte landschappen of minimalistische one-line tekeningen, waarbij emoties centraal staan.


Joke van Winden

Joke werkte na een studie orthopedagogiek als onderwijsadviseur. Naast haar werk heeft zij diverse cursussen, masterclasses gevolgd voornamelijk op schildergebied, maar uiteindelijk heeft zij gekozen voor papier als medium. Er ontstond een zoektocht naar papiersoorten, mogelijkheden en technieken.
Zij laat zich inspireren door de natuur. Het spel van licht, schaduw en kleur boeit haar en daagt haar uit om te ontdekken en te creëren.
Het werkproces is intensief en leidt tot werk in reliëf, veelal abstract, maar soms ook duidelijk herkenbaar.
Verandering van standpunt zorgt voor een andere beleving van het werk.
"
Kunstkring BeeKk

Europartfair Met werk van Kitty Korver

Werk van Kitty Korver is te zien tijdens de Europartfair in De Gashouder, Westergasfabriekterrein, Amsterdam
Voor meer info zie europartfair.com.
30 Sept. t/m 2 Oktober
VIP preview vrijdag 30 september 17.00 – 21:00
zaterdag 1 oktober 11.00 – 17.30
zondag 2 oktober 11.00 – 17.30
Kunstkring BeeKk

Galerie Ingrid Slaa
Met werk van Kitty Korver

Kitty Korver is gastexposant op
Zaterdag 26 November 11.00-16.00
Zondag 27 November 11.00-16.00
Harderwijkerweg 36, 8071 GA Nunspeet
Telefoon: 06 30399149
www.ingridslaa.nl
Kunstkring BeeKk

Kunstveiling voor stichting Leergeld de Bilt

Stichting Leergeld De Bilt maakt dat alle kinderen in de Gemeente De Bilt kunnen meedoen op school, met sport of cultuur. Ook als daar thuis de middelen niet voor zijn. Leergeld De Bilt komt in contact met gezinnen door ondermeer de Voedselbank en Steunpunt Vluchtelingen. Het is zo belangrijk dat kinderen een goede start krijgen!

Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven is een club van circa 40 werkende vrouwen die zich inzetten voor de belangen van vrouwen en kinderen. Zij organiseren onder meer activiteiten waarvan alle opbrengsten naar het door haar gekozen doel gaat. Dit jaar is dat Stichting Leergeld De Bilt.

Kunstkring BeeKk is de kunstenaarsvereniging in de gemeente De Bilt. BeeKk bestaat dit jaar 25 jaar en haar motto is “wie jarig is trakteert”. Leden van BeeKk hebben daarom kunstwerken ter beschikking gesteld voor de veiling. De Soroptimisten en kunstkring BeeKk organiseren deze veiling en werken samen met de winkeliers uit de gemeente om de kunstwerken voorafgaand al te laten zien. Ook geven de winkeliers allerlei extra’s voor de veiling. Alles om te komen tot een mooi bedrag voor Leergeld De Bilt. Doet u ook mee? Kom naar de veiling op 7 oktober. Burgemeester Sjoerd Potters geeft om 20.00 uur het startsein en we maken er een bijzondere avond van."
Kunstkring BeeKk

PEEPSHOW!een tentoonstelling voor nieuwsgierige mensenNo Rush is een mixed media collectief dat dit jaar is opgericht. De kunstenaars van No Rush komen uit verschillende kunstdisciplines en werken met verrassende mixed media techniekenen ongebruikelijke materialen. Met onze groep willen wij bevlogen en prikkelende exposities lanceren. Wij zijn trots om onze eerste tentoonstelling te presenteren in Het Kunsthuis te Veere.

Deze tentoonstelling heeft van ons de titel ‘Peepshow!’ meegekregen. De kunstenaars hebben dit thema vanuit verschillende perspectieven benaderd. Soms heel letterlijk, soms met een knipoog en soms op een wijze die stemt tot nadenken. We denken op deze manier een gevarieerde tentoonstelling te hebben neergezet, die voor een groot publiek toegankelijk is.

‘Peepshow!’ wordt samengesteld en gemaakt door Marijke Leertouwer, Alexandra Drenth, Fransje Smit, Irma Frijlink, Mathilde Hemmes, Marjolein Burbank en Flox den Hartog Jager."
Kunstkring BeeKk

Elisabeth Copijn e.a.
exposeren in Den Dolder

Op zaterdag 10 en zondag 11 september, zaterdag 17 en zondag 18 september 12:00 - 17:00 is er een expositie te bewonderen van
Marc Brussee, Maria de Waard, Elisabeth Copijn, Liz van Munster en Hans Doortmont in de Gehoorzaal P’Arts Vijverhof Den Dolder.
Doldersewegafslag Reinaerde / Altrecht
Kunstkring BeeKk

Mi ART EVENT

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 van 11.00 tot 18.00 uur zal de benedenverdieping en tuin van de Dolderseweg 112 (’t oude postkantoortje) omgetoverd worden tot een unieke galerie.

Mirande Waterlaat, zelf ook kunstenaar, is ruim 7 jaar geleden Galerie Mi gestart. Op dit moment is ze op zoek naar een nieuwe locatie maar dat is helaas nog niet gelukt. Daarom heeft zij besloten om een groots kunst event “Mi ART EVENT” bij haar thuis te organiseren.

Dertien gerenommeerde kunstenaars zullen hun werk exposeren. Schilderijen (acryl, olie en hout) van groot tot heel klein van Marcel Witte, Mart de Brouwer, Marc van der Zwet, Marike Cools, Tibo van de Zand en Inge Peeze.
Bronzen beelden gemaakt door Yvon van Wordragen, Babette Degraeve en Mark van Kuppevelt. Keramische beelden (ook voor in de tuin) van Annelies Deutekom, polyester beelden (kan ook in de tuin) van Liesbet Milort en de sieraden van Wilhelmina Jewelry. En natuurlijk ook werk (schilderijen en beelden) van Mirande zelf.

Op beide dagen zal wijnhandel Verhaar uit Bilthoven vanaf 14.00 uur een wijnproeverij verzorgen.
Kunstkring BeeKk

Aquarellisten in het Stroomhuis

International Watercolor Society (IWS) Holland presenteert deze zomer een nationale aquarellen tentoonstelling in het Stroomhuis in Neerijnen. Op deze mooie locatie zullen IWS leden hun aquarel kunst exposeren. Er zal een grote diversiteit aan aquarellen getoond worden. De bezoekers zullen kunnen genieten van kleurrijke composities, verschillende technieken en er zal een groot aanbod van onderwerpen te zien zijn.
IWS Holland heeft ruim 100 leden die gepassioneerd zijn over het schilderen met 'in wateroplosbare pigmenten'. Aquarel is een complexe techniek die veel oefening vraagt en geduld om het te leren. IWS Holland is onderdeel van IWS international, een wereldwijde organisatie met als doel om de aquarel kunst te promoten.
De prachtige locatie waar dit zal plaatsvinden is het centrum voor kunst, cultuur en landschap van het Rivierenland in Neerijnen, Culturele stichting Stroomhuis. Een mooie omgeving om een dagje uit te plannen met het hele gezin.


Wanneer
Van 27 juli t/m 28 augustus 2022
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Maandag gesloten.
Op zaterdag 6 en 20 augustus zijn er aquarel
schilder demonstraties te zien.


Waar
Cultureel centrum Stroomhuis
Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen
www.stroomhuisneerijnen.nl

Meer informatie over IWS Holland via website
www.iwsholland.nl
Kunstkring BeeKk

solo-expositie van Rita Camphuijsen te zien in het Binnenbos

Van juni tot en met augustus is er een solo-expositie van Rita Camphuijsen te zien in het Binnenbos. Uit haar gevarieerde collectie heeft zij gekozen voor het thema muzikanten en dieren.
De overeenkomst hier is dat allen hun wortels hebben in verschillende culturen en dat ze sterk individuele kenmerken hebben. Het is het innerlijke motief wat uit elk individu spreekt dat Rita inspireerden tot een uniek portret. Zoals bij de Gorilla’s er een eenheid is tussen moeder en kind, en ze toch ieder de aandacht op iets anders gericht hebben. Veel van haar werk is realistisch, waarbij de penseelstreek ook het karakter bepaalt van het beeld dat naar voren gebracht word. En bijvoorbeeld is bij de muzikanten uit Kaapstad sporen van geschiedenis dragen in hun outfit en de rotstekeningen op de achtergrond zoals ze die aantrof in Afrika.
Kunstkring BeeKk

Expositie Angelique Ten Holter in Warande Bovenwegen Zeist

Van 31 mei tot 31 augustus exposeert Angelique Ten Holter veertien van haar kleinste sculpturen in Woonzorgcentrum Warande Bovenwegen in Zeist. Zij heeft de vitrinekast in de entree ingericht met beeldjes van Braziliaans, Indiaas en Chinees speksteen in diverse kleuren. Ze zijn qua stijl zowel abstract als semi-figuratief. Alle sculpturen zijn te koop, evenals haar luxe beelden- en gedichtenbundel waarvan een inkijkexemplaar op de leestafel ligt. En als u er toch bent, is koffie met gebak zeer aan te bevelen! Dagelijks geopend van elf tot vier uur.
U vindt Warande Bovenwegen aan de Heideweg 2 in Zeist.
Kunstkring BeeKk