Berichten van Leden

Europartfair Met werk van Kitty Korver

Werk van Kitty Korver is te zien tijdens de Europartfair in De Gashouder, Westergasfabriekterrein, Amsterdam
Voor meer info zie europartfair.com.
30 Sept. t/m 2 Oktober
VIP preview vrijdag 30 september 17.00 – 21:00
zaterdag 1 oktober 11.00 – 17.30
zondag 2 oktober 11.00 – 17.30
Kunstkring BeeKk

Galerie Ingrid Slaa
Met werk van Kitty Korver

Kitty Korver is gastexposant op
Zaterdag 26 November 11.00-16.00
Zondag 27 November 11.00-16.00
Harderwijkerweg 36, 8071 GA Nunspeet
Telefoon: 06 30399149
www.ingridslaa.nl
Kunstkring BeeKk

Van de innerlijke en uiterlijke dingen

Vier kunstenaars brengen hun werk bij elkaar onder de noemer ” van de innerlijke en uiterlijke dingen”.
Op 8 - 9 en 15 - 16 oktober wordt het werk geëxposeerd in de gehoorzaal Den Dolder. Tussen 12.00 en 17.00.
Vijverhof 41 Den Dolder.
Vernissage op 8 oktober om 15.00.

Anna Kruzdlo

Als kunstenaar is zij in een voortdurend dialoog met twee waarnemingsrichtingen: ten eerste de zintuiglijke of waarnaambare wereld van de vormen, kleuren en dingen, en ten tweede de wereld van haar persoonlijke belevingen, ervaringen en gevoelens van de indrukken van die zintuiglijke wereld. Daarnaast is een spirituele/filosofische gedachtegang voor haar belangrijk bij het ontstaan van haar werken.
Voor de diepgang is het bezig zijn met thema’s een hulpmiddel om langdurig op een onderzoekende manier te werken. De werken die ontstaan zijn overwegend lyrisch abstract.
Naast schilderen werkt zij ook met grafiek, textiel, en boekbinden.

Trudie van Haaster

Trudie van Haaster won dit jaar De Hans Nijhof Kunst prijs in de regio Utrechtse Heuvelrug.
Zij heeft een fysieke theater achtergrond, (o.a. Grotowsky en Lecoq).
Gaf fysieke theater training op de HKU, produceerde en maakte haar eigen kostuums voor haar theateracts, die ze verkocht in binnen en buitenland van 1995 tot 2012. Was eigenaar van het RecycleLab en organiseerde modeshow’s en exposities op het gebied van Textile art en Fashion.
Zij werkt sinds 2018 als autonoom beeldend kunstenaar met een voorliefde voor textiel. Op dit moment werkt zij met textiel in combinatie met andere materialen.
‘Ik werk graag met textiel maar ook klei, ritsen, ijzerdraad, brillen, oud ijzer. Ik kan geïnspireerd worden door verroeste spijkers, of als ik een modelbouwwinkel inloop door de schroefjes en moertjes. Ik haal materiaal uit elkaar, en gebruik de onderdelen op een nieuwe manier waardoor verrassende vormen ontstaan. Materiaal heeft voor mij zijn eigen taal.
Deze zoektocht boeit en inspireert me.’

Pascale Guillou.

Het werk van beeldend kunstenares Pascale Guillou is vooral intuïtief en intiem. Ze streeft ernaar de essentie van vormen en bewegingen te vangen, het liefst op groot doek. Ze creëert abstracte landschappen of minimalistische one-line tekeningen, waarbij emoties centraal staan.


Joke van Winden

Joke werkte na een studie orthopedagogiek als onderwijsadviseur. Naast haar werk heeft zij diverse cursussen, masterclasses gevolgd voornamelijk op schildergebied, maar uiteindelijk heeft zij gekozen voor papier als medium. Er ontstond een zoektocht naar papiersoorten, mogelijkheden en technieken.
Zij laat zich inspireren door de natuur. Het spel van licht, schaduw en kleur boeit haar en daagt haar uit om te ontdekken en te creëren.
Het werkproces is intensief en leidt tot werk in reliëf, veelal abstract, maar soms ook duidelijk herkenbaar.
Verandering van standpunt zorgt voor een andere beleving van het werk.
"
Kunstkring BeeKk

Kunstveiling voor stichting Leergeld de Bilt

Stichting Leergeld De Bilt maakt dat alle kinderen in de Gemeente De Bilt kunnen meedoen op school, met sport of cultuur. Ook als daar thuis de middelen niet voor zijn. Leergeld De Bilt komt in contact met gezinnen door ondermeer de Voedselbank en Steunpunt Vluchtelingen. Het is zo belangrijk dat kinderen een goede start krijgen!

Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven is een club van circa 40 werkende vrouwen die zich inzetten voor de belangen van vrouwen en kinderen. Zij organiseren onder meer activiteiten waarvan alle opbrengsten naar het door haar gekozen doel gaat. Dit jaar is dat Stichting Leergeld De Bilt.

Kunstkring BeeKk is de kunstenaarsvereniging in de gemeente De Bilt. BeeKk bestaat dit jaar 25 jaar en haar motto is “wie jarig is trakteert”. Leden van BeeKk hebben daarom kunstwerken ter beschikking gesteld voor de veiling. De Soroptimisten en kunstkring BeeKk organiseren deze veiling en werken samen met de winkeliers uit de gemeente om de kunstwerken voorafgaand al te laten zien. Ook geven de winkeliers allerlei extra’s voor de veiling. Alles om te komen tot een mooi bedrag voor Leergeld De Bilt. Doet u ook mee? Kom naar de veiling op 7 oktober. Burgemeester Sjoerd Potters geeft om 20.00 uur het startsein en we maken er een bijzondere avond van."
Kunstkring BeeKk

PEEPSHOW!een tentoonstelling voor nieuwsgierige mensenNo Rush is een mixed media collectief dat dit jaar is opgericht. De kunstenaars van No Rush komen uit verschillende kunstdisciplines en werken met verrassende mixed media techniekenen ongebruikelijke materialen. Met onze groep willen wij bevlogen en prikkelende exposities lanceren. Wij zijn trots om onze eerste tentoonstelling te presenteren in Het Kunsthuis te Veere.

Deze tentoonstelling heeft van ons de titel ‘Peepshow!’ meegekregen. De kunstenaars hebben dit thema vanuit verschillende perspectieven benaderd. Soms heel letterlijk, soms met een knipoog en soms op een wijze die stemt tot nadenken. We denken op deze manier een gevarieerde tentoonstelling te hebben neergezet, die voor een groot publiek toegankelijk is.

‘Peepshow!’ wordt samengesteld en gemaakt door Marijke Leertouwer, Alexandra Drenth, Fransje Smit, Irma Frijlink, Mathilde Hemmes, Marjolein Burbank en Flox den Hartog Jager."
Kunstkring BeeKk

Elisabeth Copijn e.a.
exposeren in Den Dolder

Op zaterdag 10 en zondag 11 september, zaterdag 17 en zondag 18 september 12:00 - 17:00 is er een expositie te bewonderen van
Marc Brussee, Maria de Waard, Elisabeth Copijn, Liz van Munster en Hans Doortmont in de Gehoorzaal P’Arts Vijverhof Den Dolder.
Doldersewegafslag Reinaerde / Altrecht
Kunstkring BeeKk

Mi ART EVENT

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 van 11.00 tot 18.00 uur zal de benedenverdieping en tuin van de Dolderseweg 112 (’t oude postkantoortje) omgetoverd worden tot een unieke galerie.

Mirande Waterlaat, zelf ook kunstenaar, is ruim 7 jaar geleden Galerie Mi gestart. Op dit moment is ze op zoek naar een nieuwe locatie maar dat is helaas nog niet gelukt. Daarom heeft zij besloten om een groots kunst event “Mi ART EVENT” bij haar thuis te organiseren.

Dertien gerenommeerde kunstenaars zullen hun werk exposeren. Schilderijen (acryl, olie en hout) van groot tot heel klein van Marcel Witte, Mart de Brouwer, Marc van der Zwet, Marike Cools, Tibo van de Zand en Inge Peeze.
Bronzen beelden gemaakt door Yvon van Wordragen, Babette Degraeve en Mark van Kuppevelt. Keramische beelden (ook voor in de tuin) van Annelies Deutekom, polyester beelden (kan ook in de tuin) van Liesbet Milort en de sieraden van Wilhelmina Jewelry. En natuurlijk ook werk (schilderijen en beelden) van Mirande zelf.

Op beide dagen zal wijnhandel Verhaar uit Bilthoven vanaf 14.00 uur een wijnproeverij verzorgen.
Kunstkring BeeKk

Aquarellisten in het Stroomhuis

International Watercolor Society (IWS) Holland presenteert deze zomer een nationale aquarellen tentoonstelling in het Stroomhuis in Neerijnen. Op deze mooie locatie zullen IWS leden hun aquarel kunst exposeren. Er zal een grote diversiteit aan aquarellen getoond worden. De bezoekers zullen kunnen genieten van kleurrijke composities, verschillende technieken en er zal een groot aanbod van onderwerpen te zien zijn.
IWS Holland heeft ruim 100 leden die gepassioneerd zijn over het schilderen met 'in wateroplosbare pigmenten'. Aquarel is een complexe techniek die veel oefening vraagt en geduld om het te leren. IWS Holland is onderdeel van IWS international, een wereldwijde organisatie met als doel om de aquarel kunst te promoten.
De prachtige locatie waar dit zal plaatsvinden is het centrum voor kunst, cultuur en landschap van het Rivierenland in Neerijnen, Culturele stichting Stroomhuis. Een mooie omgeving om een dagje uit te plannen met het hele gezin.


Wanneer
Van 27 juli t/m 28 augustus 2022
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Maandag gesloten.
Op zaterdag 6 en 20 augustus zijn er aquarel
schilder demonstraties te zien.


Waar
Cultureel centrum Stroomhuis
Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen
www.stroomhuisneerijnen.nl

Meer informatie over IWS Holland via website
www.iwsholland.nl
Kunstkring BeeKk

solo-expositie van Rita Camphuijsen te zien in het Binnenbos

Van juni tot en met augustus is er een solo-expositie van Rita Camphuijsen te zien in het Binnenbos. Uit haar gevarieerde collectie heeft zij gekozen voor het thema muzikanten en dieren.
De overeenkomst hier is dat allen hun wortels hebben in verschillende culturen en dat ze sterk individuele kenmerken hebben. Het is het innerlijke motief wat uit elk individu spreekt dat Rita inspireerden tot een uniek portret. Zoals bij de Gorilla’s er een eenheid is tussen moeder en kind, en ze toch ieder de aandacht op iets anders gericht hebben. Veel van haar werk is realistisch, waarbij de penseelstreek ook het karakter bepaalt van het beeld dat naar voren gebracht word. En bijvoorbeeld is bij de muzikanten uit Kaapstad sporen van geschiedenis dragen in hun outfit en de rotstekeningen op de achtergrond zoals ze die aantrof in Afrika.
Kunstkring BeeKk

Expositie Angelique Ten Holter in Warande Bovenwegen Zeist

Van 31 mei tot 31 augustus exposeert Angelique Ten Holter veertien van haar kleinste sculpturen in Woonzorgcentrum Warande Bovenwegen in Zeist. Zij heeft de vitrinekast in de entree ingericht met beeldjes van Braziliaans, Indiaas en Chinees speksteen in diverse kleuren. Ze zijn qua stijl zowel abstract als semi-figuratief. Alle sculpturen zijn te koop, evenals haar luxe beelden- en gedichtenbundel waarvan een inkijkexemplaar op de leestafel ligt. En als u er toch bent, is koffie met gebak zeer aan te bevelen! Dagelijks geopend van elf tot vier uur.
U vindt Warande Bovenwegen aan de Heideweg 2 in Zeist.
Kunstkring BeeKk

Peter van Ardenne exposeert in Venetië

De VIP- party’s op 21 en 22 april waren een mooi voorspel met een bont en uitbundig gezelschap. Maar op 23 april was het eindelijk écht zover voor Peter van Ardenne en zijn mede-exposanten. Op die dag vond de officiële opening plaats van Personal Structures 2022. Op uitnodiging van het European Cultural Centre Italy tonen meer dan 200 kunstenaars uit alle windstreken hun werk in Palazzo Mora, Palazzo Bembo en Marinaressa Gardens. De installatie The False Prophet met zeven assemblages van Peter staat prachtig opgesteld in Palazzo Mora en oogstte enthousiaste en lovende reacties. De expositie loopt parallel met de grote Biënnale en is t/m 27 november te bezoeken. Voor meer informatie over ECC Italy, de expositie en een blik in de online catalogus: https://ecc-italy.eu/
Kunstkring BeeKk

Margreet de Vries Rampjaar 1672

Dat het Rampjaar van 1672 mij de afgelopen maanden zoveel werkplezier (en okay, ook af en toe stress) heeft gegeven!
Van 14 mei t/m 16 oktober 2022 neemt Margreet de Vries deel aan de beeldenroute ‘Rampjaar 1672, Verhaal verbeeld’. Deze beeldenroute wordt in de buurt van Veenendaal en Renswoude georganiseerd door Stichting Landoog.
Dit jaar is het 350 jaar geleden dat het Rampjaar begon. Landoog heeft in dit nationale herdenkingsjaar het thema 'Verhaal verbeeld' gekozen. 12 Kunstenaars hebben in de natuur nabij Veenendaal en Renswoude vanaf Fort aan de Buursteeg kunstwerken geplaatst die geïnspireerd zijn op de verhalen uit het Rampjaar.
Het startpunt is bij het Fort aan Buursteeg.
De routekaart is gratis te verkrijgen bij de Grebbelounge en het Grebbelinie Bezoekerscentrum bij het Fort aan de Buursteeg, Buursteeg 2, 3927EJ, Renswoude.
Zie ook www.landoog.nl
Over haar bijdrage: ‘De tijd is een soort rivier van gebeurtenissen’, Marcus Aurelius.
Op de door haar gekozen plek is een rustpunt gecreëerd. Een slingerende ‘rivier’ van blauwe, keramische zitelementen nodigt uit om even te mijmeren en te gedenken wat het Rampjaar, maar ook alle andere oorlogen, wanneer en waar ook ter wereld, teweeg hebben gebracht. Dit voor zowel slachtoffers als daders. Een rivier vol vergoten tranen...
Over de uitvoering van het werk:

De 7 keramische zitelement zijn hol, met de hand opgebouwd en op hoge temperatuur gebakken. In het blauwe glazuur, het ‘water’ zijn teksten verwerkt, samengesteld uit woorden die zijn geknipt uit krantenkoppen Deze teksten zijn door middel van keramische transfers in het glazuur gebrand. De fijne scheuren die na deze derde stook ontstonden, heb ik dankbaar gebruikt en extra benadrukt door goudlijm te gebruiken (op z’n Japans: Kintsugi).
De ‘tranen’ zijn gegoten van porselein en deels geglazuurd.
Mooie tocht en veel kijkplezier gewenst!
Kunstkring BeeKk

Marjanne de Boer
exposeert bij Te Kunst en Te Keur

Marjanne de Boer exposeert bij Te Kunst en Te Keur in Scherpenzeel. De expositie is te bezichtigen op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur.
Kunstkring BeeKk

BeeKk Kunstroute 2022

De jaarlijkse BeeKk kunstroute zal dit jaar plaatvinden op 21 en 22 mei. Kijk ook op de site voor meer info!
Kunstkring BeeKk

Kees van Gogh
exposeert in Bovenwegen in Zeist

Vanaf 30 januari tot 1 mei exposeert Kees van Gogh met 30 kunstwerken in verpleeghotel Bovenwegen in Zeist.
Openingstijden dagelijks van 11.00 tot 16.00uur
Kunstkring BeeKk

Geertje Eshuis
exposeert in Oranjepark-flat in Soest


Tot 21 maart hangen schilderijen van Geertje Eshuis in de gangen van de Oranjepark-flat in Soest.
Vredehofstraat 30.
Tot 13.00 uur vrije toegang.
Kunstkring BeeKk

Annemieke Keijzer exposeert
bij Kunst Uit Eigen Provincie


Het jaarlijkse kunstevenement 'Kunst Uit Eigen Provincie' is dit jaar voor de 22e keer georganiseerd door VVSO/WVT.
De expositie is dagelijks te bezoeken van donderdag 23 december t/m dinsdag 4 januari tussen 12.00 en 16.30 uur.
Adres: Talinglaan 10, 3721 EA Bilthoven.
De actuele Corona richtlijnen zijn van toepassing.
Een Corona toegangsbewijs is verplicht.
Kunstkring BeeKk

De Dood Is Een Schoft
werk van Peter van Ardenne

Peter van Ardenne exposeert volgend jaar in Venetië. Hij is door het European Cultural Centre Italy uitgenodigd om een aantal van zijn assemblages te laten zien tijdens de expositie Personal Structures. Een grote manifestatie met kunstenaars uit de hele wereld die parallel loopt met de Biënnale van 23 april t/m 31 oktober 2022. Peter exposeert zijn werk - waarvan hij een deel speciaal voor deze expositie vervaardigde - onder de persoonlijke subtitel De Dood Is Een Schoft, natuurlijk wel vertaald in het Engels en Italiaans.
op https://ecc-italy.eu/exhibitions/upcoming kun je lezen:

"Personal Structures" presents a small part of the complex development of contemporary art. This exhibition as a total can be seen as an indication towards the further global development of contemporary art. This exhibition presents a creative language mainly based upon conceptualizing human expressions in art, rather than focussing on craftsmanship. The exhibited works at our Venice Biennial Art Exhibition, present the awareness of each artist, questioning and reflecting, where do I come from, where am I, and where to go.
Kunstkring BeeKk

Werk van Truus van den Heuvel bij PRESENT

PRESENT, kunst en design, tentoonstelling met betaalbare kunst en design voor de feestdagen met werk van Truus van den Heuvel.
PRESENT is te zien bij KUNSTLIEFDE, Nobelstraat 12 a , 3512 EN Utrecht van 20 november t/m 1 januari. De opening zal op 20 november plaatsvinden.
Truus laat weten:
Al een paar jaar beschilder, doorboor en bewerk ik vierkante paneeltjes en gebruik er soms papiergaren bij. Meestal werk ik aan een aantal paneeltjes tegelijk, laat ze op elkaar reageren en maak zo een combinatie van bij elkaar horende werken, negenluiken vooral. Geabstraheerde landschappelijke figuratie duikt daarbij sinds kort op – niet alleen in de paneeltjes, maar ook in een serie collages die ik onlangs maakte.
Kunstkring BeeKk

Truus van den Heuvel exposeert in het STROOMHUIS

Expositie in het STROOMHUIS Neerijnen, met werk van Truus van den Heuvel.
Het STROOMHUIS kan men vinden aan de Van Pallandtweg1, 4182 CA, in Neerijnen.
De expositie met collages van Truus van den Heuvel en Loes Wolf is te zien op donderdag en vrijdag van 13 tot 16 uu
Kunstkring BeeKk

=== BeeKk in Beeld ====

In het laatste weekend van oktober is de jaarlijkse BeeKk in Beeld expositie van Kunstkring BeeKk.
Dit keer exposeren 19 kunstenaars in de galerie Kunst in de Kelder, bij de Bilthovense Boekhandel, Juianalaan 1 in Bilthoven.
We kijken uit naar ons publiek en houden ons ook aan enkele covid-regels, dus geen feestelijke opening en er is een gefaseerde aanwezigheid van de deelnemende kunstenaars.
Kunstkring BeeKk