Kunst veiling.

CENTRUMKERK BILTHOVEN 7 OKTOBER 2022

Veiling informatie


Stichting Leergeld De Bilt maakt dat alle kinderen in de Gemeente De Bilt kunnen meedoen op school, met sport of cultuur. Ook als daar thuis de middelen niet voor zijn. Leergeld De Bilt komt in contact met gezinnen door ondermeer de Voedselbank en Steunpunt Vluchtelingen. Het is zo belangrijk dat kinderen een goede start krijgen!

Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven is een club van circa 40 werkende vrouwen die zich inzetten voor de belangen van vrouwen en kinderen. Zij organiseren onder meer activiteiten waarvan alle opbrengsten naar het door haar gekozen doel gaat. Dit jaar was dat Stichting Leergeld De Bilt.

Kunstkring BeeKk is de kunstenaarsvereniging in de gemeente De Bilt. BeeKk bestaat dit jaar 25 jaar en haar motto is “wie jarig is trakteert”. Leden van BeeKk hebben daarom kunstwerken ter beschikking gesteld voor de veiling.

De Soroptimisten en kunstkring BeeKk organiseerden deze veiling en werkten samen met de winkeliers uit de gemeente om de kunstwerken voorafgaand al te laten zien. Ook gaven de winkeliers allerlei extra’s voor de veiling. Alles om te komen tot een mooi bedrag voor Leergeld.
Soroptimist Stichting-leergeld

Een serie foto's van de veiling is hieronder te zien:

De volgende kavels kwamen onder de hamer:

Kavel 1


CATHY WORRELL

Titel werk: Wij/communicatie
Afmeting: 61x91cm. (met lijst)
Techniek: acryl op acrylpapier

In deze tijd worstelen wij met de "natuur" De natuur kan m.i. geen scheiding zijn tussen de mens en zijn omgeving. Als wij wij de natuur vernietigen, vernietigen wij onszelf. Wij zijn natuur. De mens en zijn omgeving= natuur=wij die met elkaar moeten communiceren voor het voortbestaan van het leven. Kunstenaarschap is voor mij een wijze van uitdrukken op een creatieve manier. Ontdekkingen doen met de mogelijkheden die het materiaal biedt. Ik combineer in mijn werken figuratief met abstract.
Kunstkring BeeKk

Kavel 2


NATASCHA VAN ZWIETEN

Titel werk: Ros
Techniek: Gemengde technieken op papier
Ingelijst achter glas.

De ogen van een paard kunnen iemands gemoed lezen. Roest zie ik liever dan glans, gelakte nagels met een rafelrand liever dan de onberispelijke. In mijn materiaalkeuze zie je dat terug: ik verkies een gebruikte ondergrond boven een perfect doek en combineer ongebruikelijke materialen en technieken. Dit zorgt ervoor dat mijn werk vaak sterke emoties oproept. Het is heftig rauw, het raakt onze kern en appelleert aan geborgenheid en verdriet. Het imperfecte, de on­volmaaktheid, daar zie je het leven in terug dat zijn sporen nalaat. Zeggings­kracht, daar gaat het mij om, want wat zegt een perfecte glimlach? Niets.
Kunstkring BeeKk

Kavel 3


NELL VERBEEK

Titel werk: Olifant
Afmeting: 30x18x10 cm.
Materiaal: gasbeton.

Voor deze olifant heb ik de “Kunst van het Weglaten” daadwerkelijk toegepast! Geen OREN/Wel OREN. Daarnaast heb ik het ruwe stoffige “gasbeton” zoveel mogelijk glad geschuurd en met blanke betonlak afgewerkt, zodat er toch een hoge aaibaarheidsfactor is gecreëerd! Een steen bewerken tot een beeld is een ‘samenwerkingsproces’ tussen de steen en mij. Na het hakken, veilen, schuren en in de was zetten geeft de steen haar echte kleur/ kleuren prijs. Ik voel de schoonheid daarvan als een cadeautje omdat het vaak verrassend is welke kleuren de steen in zich heeft.
Kunstkring BeeKk

Kavel 4


IKE SMITSKAMP

Titel werk: Tales told in november
Afmeting: 90x90 cm.
Techniek: olieverf op doek.

Ik loop in de harde wind langs de Fluessen. Spetters in mijn gezicht. Thuisgekomen duik ik mijn atelier in en ervaar met mijn kwast en de glijdende verf, nogmaals hetzelfde gevoel. Het ‘na-beeld’. Ike Smitskamp maakt kunst sinds 2001. Sinds 2012 is haar werk te zien geweest op verschillende exposities, waaronder drie maal op de ZomerExpo in het Kunstmuseum Den Haag. Haar werk doorloopt verschillende fasen, zowel qua techniek als qua beeld, maar het langst heeft ze met olieverf gewerkt en relatief abstract.
Kunstkring BeeKk

Kavel 5


GEERTJE ESHUIS

Titel werk: Leesles op Haïti
Afmeting: 40x40 cm.
Techniek: Acryl.

De foto is van "terre-des-hommes". Mijn naam is Geertje Eshuis. Ben 77 jaar. Heb mijn hele leven getekend..en rond mijn 40e serieus naar schilderles gegaan. Eerst aquarel, later ook olie, acryl, grafiek en beeldhouwen. Geef sinds kort ook les en ga ook naar les o.a. bij Ingrid Jansen en Hannie Rieuwerts.
Kunstkring BeeKk

Kavel 6


FLOX DEN HARTOG JAGER

Titel werk: De appel #2
Afmeting: 30x30 cm.
Techniek: Machine geborduurd.

De mens verschilt van het dier doordat hij kennis heeft van goed en kwaad. Die kennis heeft hij volgens Genesis gekregen door het eten van de appel. En wat is er mooier dan te weten dat de mens dat te danken heeft aan een vrouw. Flox den Hartog Jager (www.floxdenhartogjager.nl) is een beeldend kunstenaar die textiel tot haar medium heeft gemaakt. Haar hoofdthema is het menselijk leven en mythes, legenden en verhalen die het leven duiden. Sinds 2005 is ze lid van de Nederlandse textielgroep StiQS en in 2017 werd ze geselecteerd voor de gerenommeerde Engelse 62 Group.
Kunstkring BeeKk

Kavel 7


TRUUS VD HEUVEL

Titel werk: 130257
Afmeting: 25x25 cm.
Techniek: acryl op doorboord hout.

Korte beschrijving van het werk :
een paars beschilderd paneel voorzien van een symmetrisch patroon van gaatjes. De gaatje zijn geaccentueerd door een asymmetrisch kleurpatroon.
Korte beschrijving over het eigen kunstenaarschap:
Truus van den Heuvel studeerde in 1999 als schilder af aan de HKU. In haar creatief proces speelt experimenteren met materiaal, vorm kleur en structuur een belangrijke rol. Na een periode van schilderen ging zij vanaf 2004 over tot het maken van ruimtelijk werk. Ruim tien jaar lang exposeerde ze in het hele land verstilde installaties en kleiner werk van papier en textiel. Momenteel is kleur en de zoektocht naar een dynamisch evenwicht terug in haar werk.
Kunstkring BeeKk

Kavel 8


EMMY DE JONG

Titel werk: Havanna
Afmeting: 90x60 cm.
Techniek: olieverf op doek.

Geïnspireerd door het broeierige nachtleven in Havanna en geschilderd in slechts twee tinten: Gebrande Sienna en Gebrande Omber. Emmy de Jong (1988) In deze vluchtige wereld van constante prikkels zoek ik naar verstilling. Sporen van deze schoonheid - in de vorm van lichtval, lichaamstaal, compositie of kleur haal ik uit herinneringen aan reizen, schetsen, foto's en dromen. Al schilderend laat ik mijn observaties samenvloeien in de hoop een stukje verstilde schoonheid te vangen.
Kunstkring BeeKk

Kavel 9


MIRJAM ROEST

Titel werk: Marat not dead but drunk
Afmeting: 50x65 cm.
Techniek: acryl op doek.

Marat is niet dood, maar heeft slechts te diep in het glaasje gekeken. (Origineel: De dood van Marat door Jaques Louis David, 1793) Ik vond “de dood van Marat” te morbide en heb er een andere draai aan gegeven. Inspiratie doe ik op tijdens reizen, vakanties en het dagelijks leven. Foto’s uit oude tijdschriften en kranten, symbolen en andere elementen. Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Kunstkring BeeKk

Kavel 10


SUSAN VAN DUIJKEREN

Titel werk: Water
Afmeting: 60x60 cm.
Techniek: acryl op linnen.

Hier heb ik abstractie met werkelijkheid gecombineerd; met de kleuren een zekere abstractie en de kijker kan met de lijnen zelf bepalen wat zij/hij er in ziet. Door de blauwe voorgrond ontstaat er een diepte.
Kunstkring BeeKk

Kavel 11


BOZENNA BIELAWSKA

Titel werk: Landschap, 2018
Afmeting: 70x90 cm.
Techniek: acrylverf met collage op doek.

Dorpje in een dal aan de Amalfi kust. Kleurrijke zeilbootjes in een baai. Ik schilder graag met acryl en heb geëxperimenteerd met het schilderen van portretten in zwart-wit , bruine en grijze tinten en ook in combinatie met een collage techniek. Reeds vanaf mijn jonge jaren had ik al een passie voor tekenen. Het thema muziek beschouw ik ook als inspiratie voor mijn schilderijen. Mijn voorkeur gaat uit naar de collage techniek om vorm en structuur van stoffen te imiteren. Het schilderen is inmiddels een extra manier om me uit te drukken.
Kunstkring BeeKk

Kavel 12A


ROB MOORER

Titel werk: Contemplatie
Afmeting: 30x30 cm. (inclusief lijst)
Techniek: pastelkrijt op gekleurd papier.

Het schilderij noem ik ‘Contemplatie'. Gemaakt met droog pastelkrijt op gekleurd papier en is 30 x 30 cm. Aangeleverd in houten lijst met glas. Wat mij aansprak in dit beeld is het tere en verstilde moment van bezinning. Herkenbaar voor alle mensen van alle religies en levensovertuigingen. En voor wat betreft het schilderen de beweging in de kleding en hoeveel kleuren je in het wit kwijt kunt.
Kunstkring BeeKk

Kavel 12B


ROB MOORER

Titel werk: Op zoek naar water
Afmeting: 50x60 cm.
Techniek: acrylverf op doek.

Het is gemaakt met acrylverf op een doek van 50 x 60 cm. Ik heb meerdere schilderijen gemaakt met als onderwerp hoe anders mensen in andere werelddelen aan hun water en voedsel moeten komen. Hoe contrastrijk dat is in vergelijking met onze leefwijze hier. Hier van alles om de hoek verkrijgbaar in heel veel smaken en soorten, opgetast in overvolle schappen met ook veel volstrekt overbodige producten.
Kunstkring BeeKk

Kavel 12C


ROB MOORER

Titel werk: Spaans terras
Afmeting: 30x30 cm.
Techniek: acrylverf op paneel.

Gemaakt met acrylverf op paneel en is 30 x 30 cm in houten baklijst met bijpassende kleur. Dit schilderij met de sfeer van een terrasje, zon en muziek geeft een vrolijk vakantiegevoel.
Kunstkring BeeKk

Kavel 13A


BERT DEUN

Titel werk: Witte bloemen
Afmeting: 50x60 cm.
Techniek: olieverf.

Rond mijn 65ste levensjaar voelde ik een drang naar een tweede passie. De eerste 50 jaar was ik gepassioneerd kapper met gevoel voor vormgeving en kleurnuances. Dit kwam bij het schilderen van pas. Nu, 15 jaar later, zijn mijn schilderijen niet onder 1 noemer te brengen: van figuratief tot abstract, als er maar afwisseling is. Het is een tijdloze bezigheid waarin je verdwaalt. Ik hoop dit nog lang te kunnen blijven doen.
Kunstkring BeeKk

Kavel 13B


BERT DEUN

Titel werk: Boom
Afmeting: 50x60 cm.
Techniek: olieverf.

Rond mijn 65ste levensjaar voelde ik een drang naar een tweede passie. De eerste 50 jaar was ik gepassioneerd kapper met gevoel voor vormgeving en kleurnuances. Dit kwam bij het schilderen van pas. Nu, 15 jaar later, zijn mijn schilderijen niet onder 1 noemer te brengen: van figuratief tot abstract, als er maar afwisseling is. Het is een tijdloze bezigheid waarin je verdwaalt. Ik hoop dit nog lang te kunnen blijven doen.
Kunstkring BeeKk

Kavel 13C


BERT DEUN

Titel werk: Abstract
Afmeting: 50x70 cm.
Techniek: olieverf.

Rond mijn 65ste levensjaar voelde ik een drang naar een tweede passie. De eerste 50 jaar was ik gepassioneerd kapper met gevoel voor vormgeving en kleurnuances. Dit kwam bij het schilderen van pas. Nu, 15 jaar later, zijn mijn schilderijen niet onder 1 noemer te brengen: van figuratief tot abstract, als er maar afwisseling is. Het is een tijdloze bezigheid waarin je verdwaalt. Ik hoop dit nog lang te kunnen blijven doen.
Kunstkring BeeKk

Kavel 14A


INEKA CROON (POSTUUM)

Titel werk: vrouw naakt
Afmeting: 76x61 cm.
Techniek: acryl, gouden lijst.

Ineka is recent overleden en was lid sinds de oprichting van de kunstkring BeeKk.
Kunstkring BeeKk

Kavel 14B


INEKA CROON (POSTUUM)

Titel werk: vrouw met fruitschaal
Afmeting: 43x33 cm.
Techniek: acryl, zwarte lijst.

Ineka is recent overleden en was lid sinds de oprichting van de kunstkring BeeKk.
Kunstkring BeeKk

Kavel 14C


INEKA CROON (POSTUUM)

Titel werk: man en vrouw
Afmeting: 44x44 cm.
Techniek: acryl, zilveren lijst.

Ineka is recent overleden en was lid sinds de oprichting van de kunstkring BeeKk.
Kunstkring BeeKk

Kavel 15A


INGE PEEZE

Titel werk: Schoenen
Afmeting: 32x42 cm. ingelijst
Techniek: Olie op papier.

Ik maak voornamelijk eigentijds figuratief werk, geschilderd in olieverf, waarbij ik graag gebruik maak van sprekende kleuren. De 4 stillevens die ik aanbied om te veilen, schilderde ik naar directe waarneming. Door de vlakmatige benadering van de kleurcontrasten ontstaat er een krachtig beeld. Ik ga altijd op zoek naar een goede balans tussen licht en donker, vorm en tussenruimte om uitdrukking te geven aan het samenspel van kleuren.

Ik heb de driejarige Vakopleiding Schilderkunst van de Klassieke Academie in Groningen succesvol afgerond. Vorig jaar was ik als docent tekenen en schilderen verbonden aan het Kunstenhuis. Op dit moment volg ik de Master opleiding Schilderkunst in Groningen aan de Klassieke Academie. Ik woon en werk in Bilthoven.
Kunstkring BeeKk

Kavel 15B


INGE PEEZE

Titel werk: Met rode dop
Afmeting: 30x23 cm.
Techniek: Olie op papier.

Ik maak voornamelijk eigentijds figuratief werk, geschilderd in olieverf, waarbij ik graag gebruik maak van sprekende kleuren. De 4 stillevens die ik aanbied om te veilen, schilderde ik naar directe waarneming. Door de vlakmatige benadering van de kleurcontrasten ontstaat er een krachtig beeld. Ik ga altijd op zoek naar een goede balans tussen licht en donker, vorm en tussenruimte om uitdrukking te geven aan het samenspel van kleuren.

Ik heb de driejarige Vakopleiding Schilderkunst van de Klassieke Academie in Groningen succesvol afgerond. Vorig jaar was ik als docent tekenen en schilderen verbonden aan het Kunstenhuis. Op dit moment volg ik de Master opleiding Schilderkunst in Groningen aan de Klassieke Academie. Ik woon en werk in Bilthoven.
Kunstkring BeeKk

Kavel 15C


INGE PEEZE

Titel werk: It’s blush
Afmeting: 30x19 cm.
Techniek: Olie op papier.

Ik maak voornamelijk eigentijds figuratief werk, geschilderd in olieverf, waarbij ik graag gebruik maak van sprekende kleuren. De 4 stillevens die ik aanbied om te veilen, schilderde ik naar directe waarneming. Door de vlakmatige benadering van de kleurcontrasten ontstaat er een krachtig beeld. Ik ga altijd op zoek naar een goede balans tussen licht en donker, vorm en tussenruimte om uitdrukking te geven aan het samenspel van kleuren.

Ik heb de driejarige Vakopleiding Schilderkunst van de Klassieke Academie in Groningen succesvol afgerond. Vorig jaar was ik als docent tekenen en schilderen verbonden aan het Kunstenhuis. Op dit moment volg ik de Master opleiding Schilderkunst in Groningen aan de Klassieke Academie. Ik woon en werk in Bilthoven.
Kunstkring BeeKk

Kavel 15D


INGE PEEZE

Titel werk: Roze rozen
Afmeting: 50x40 cm.
Techniek: olie op paneel.

Ik maak voornamelijk eigentijds figuratief werk, geschilderd in olieverf, waarbij ik graag gebruik maak van sprekende kleuren. De 4 stillevens die ik aanbied om te veilen, schilderde ik naar directe waarneming. Door de vlakmatige benadering van de kleurcontrasten ontstaat er een krachtig beeld. Ik ga altijd op zoek naar een goede balans tussen licht en donker, vorm en tussenruimte om uitdrukking te geven aan het samenspel van kleuren.

Ik heb de driejarige Vakopleiding Schilderkunst van de Klassieke Academie in Groningen succesvol afgerond. Vorig jaar was ik als docent tekenen en schilderen verbonden aan het Kunstenhuis. Op dit moment volg ik de Master opleiding Schilderkunst in Groningen aan de Klassieke Academie. Ik woon en werk in Bilthoven.
Kunstkring BeeKk

Kavel 16A


IRENE VAN GENDEREN

Titel werk: Zwoele avond
Afmeting: 40x50 cm.
Techniek: acrylverf.

Ik ben in 2000 begonnen met schilderen, ik doe wat me aanspreekt. Op het moment teken ik meer.
Kunstkring BeeKk

Kavel 16B


IRENE VAN GENDEREN

Titel werk: Vogels
Afmeting: 40x40 cm.
Techniek: acrylverf.

Ik ben in 2000 begonnen met schilderen, ik doe wat me aanspreekt. Op het moment teken ik meer.
Kunstkring BeeKk

Kavel 16C


IRENE VAN GENDEREN

Titel werk: Nog een Nieuws
Afmeting: 40x40 cm.
Techniek: acrylverf.

Ik ben in 2000 begonnen met schilderen, ik doe wat me aanspreekt. Op het moment teken ik meer.
Kunstkring BeeKk

Kavel 17


ODA BERKHOUT

Titel werk: Vis
Afmeting: 25x15 cm.
Materiaal: Speksteen.

In het jaar dat ik 60 werd ( 2014) ben ik gestopt met werken en gaan zoeken naar een manier om meer handvaardig bezig te zijn. Toen ik in 2014 voor het eerst een driedaagse beeldhouwcursus deed, was ik verkocht aan het werken met steen. De ervaring van wat er uit de steen naar boven komt, wat erin verborgen zit, intrigeert mij. Ik werk intuïtief en volg de lijn die de steen aangeeft. Elke keer weer ben ik verrast over de vorm en kleur die de steen krijgt.Mijn motto: Laat dat tot zijn recht komen, wat verborgen zit in de steen.
Kunstkring BeeKk

Kavel 18


JOKE VAN DER MOLEN

Titel werk: Hartenwens
Afmeting: 74 cm hoog inclusief sokkel (13x13cm breed/diep).
Materiaal: Speksteen en keramiek.

Vreugde of verdriet, het beeld spreekt voor zich! Sinds 2006 ben ik bezig met beeldhouwen. Bij de start van een nieuw beeld heb ik meestal nog geen idee wat ik wil gaan maken. Het lijkt wel of de steen vanzelf onthult wat het resultaat gaat worden. Bij mij komen er dan wel heel vaak menselijke vormen tevoorschijn, meestal ruggen, torsen.
Kunstkring BeeKk

Kavel 19


MARGO GIELKENS

Titel werk: Gevleugeld
Afmeting: Inclusief sokkel: H 24cm. H beeldje 10.5 cm, breedte bij de vleugel 9 cm.
Materiaal: Brons.

Kunstkring BeeKk

Kavel 20


CORRIE SCHMELTER

Titel werk: De Schreeuw
Afmeting: inclusief granieten sokkel 50 cm.
Materiaal: Braziliaans Speksteen.

In de zomer van 1991 maakte ik kennis met het beeldhouwen in steen. Ik werd direct gegrepen door het ambacht en de steen. Een steen die soms weerbarstig is, maar vaak een grote inspiratiebron blijkt te zijn voor het uiteindelijke resultaat. Sinds ik een eigen atelierruimte heb samen met vijf andere beeldhouwers, hak, rasp, schuur en polijst ik met veel plezier wekelijks aan een beeld. Dit beeld is gebaseerd op het schilderij “De Schreeuw” van Edvard Munch. Ik week graag abstract, waarbij de betekenis van het beeld bepaald wordt door wat de kijker er in ziet; welke emotie wordt ervaren.
Kunstkring BeeKk

Kavel 21


HOOGENBOOM & BOGERS FINE JEWELLERY

Titel werk: Armband Caia
Materiaal: Zijde met 18 K gouden roos met diamant 0,06ct kwaliteit DE/LZ.
(kleur goud en zijde naar keuze)

Te zien bij: Hoogenboom en Bogers Juweliers, Emmaplein, Bilthoven
Kunstkring BeeKk

Kavel 22


BRAM DOLMAN

Titel werk: Texel in de winter
Afmeting: 50x50 cm
Materiaal: acrylverf op doek.

Schilderen doe ik al vanaf mijn jeugd, met voorkeur voor het landschap. Vanaf de oprichting ben ik lid van BeeKk en intussen één van de oudste leden , 91 jaar.
Kunstkring BeeKk

Kavel 23


ARMIEN VISSER

Titel werk: Marten Soolmans
Afmeting: 60X80 cm ingelijst
Techniek: Etsen en textiel.

Beschrijving Armien Visser. Geboren te Rotterdam 1933 - Opleiding HBS (B) 1951 - Academie Beeldende kunsten 1955. Cursus Grafiek (etsen) 1980/Tentoonstellingen in binnen -en buitenland: (Indonesie, Italie, Amerika, Polen enz. )/Werk te zien in Domkerk en Domtoren (Utrecht)/ Politiebureau, Gemeentehuis (Bilthoven)/Bejaardentehuizen enz. En bij particulieren. Ets: Marten Soolmans geïnspireerd door het werk van Rembrandt. Weergegeven: textiel. Gezicht is geen textiel, dus niet te zien omdat de kantenkraag een te groot wit vlak werd, heb ik daar stukjes kant opgeplakt.
Kunstkring BeeKk

Kavel 24A


WIL LEEUWIS

Titel werk: Utrecht
Afmeting: 76x43 cm.
Techniek: collage.

De opnamen zijn gemaakt in Utrecht, het beeld in gevuld met de indrukken van de stad. Wandelaars, verkeersborden, auto's, huizen, de weg uiteraard. Losse elementen die niet concurreren om de aandacht, maar in elkaar overgaan. De oplage van deze fotocollage is één, het is dus een unicaat. Verlijmd tussen helder plexiglas en dibond, met aan de achterzijde een profiel waardoor het werk 2 cm voor de muur lijkt te zweven.
Kunstkring BeeKk

Kavel 24B


WIL LEEUWIS

Titel werk: St.Petersburg
Afmeting: 76x43 cm.
Techniek: foto collage.

De opnamen zijn gemaakt op een augustusavond, wandelend door de straten van St. Petersburg. De avondzon kleurt de huizen oranje. Een snel veranderende stad, nieuwe indrukken maar ook vertrouwde architectuur. Had het beeld ook van Parijs kunnen zijn? Dat is (nog) niet uitgeprobeerd. De oplage van deze fotocollage is één, het is dus een unicaat. Verlijmd tussen helder plexiglas en dibond, met aan de achterzijde een profiel waardoor het werk 2 cm voor de muur lijkt te zweven.
Kunstkring BeeKk

Kavel 24C


WIL LEEUWIS

Titel werk: Terschelling
Afmeting: 76x43 cm.
Techniek: foto.

De opname is gemaakt op een vroege meimorgen op Terschelling, wandelend tussen de naaldbomen. Het blauw van de lucht, net zichtbaar door de boomtoppen staat voor de nog koude lucht, maar op de een of andere manier is het bos een warme deken. De oplage van deze fotocollage is één, het is dus een unicaat. Verlijmd tussen helder plexiglas en dibond, met aan de achterzijde een profiel waardoor het werk 2 cm voor de muur lijkt te zweven.
Kunstkring BeeKk

Kavel 25A


PHIL DUYSTER

Titel werk: Between the sea and the heavens
Afmeting: 122x40 cm.
Techniek: Acryl en inkt op paneel.

Veel van mijn schilderijen hebben te maken met bepaalde gevoelens die ik probeer uit te drukken. In dit schilderij probeer ik een gevoel tot aanraking uit te lokken. Iets krachtig maar tegelijkertijd sensueel. Huid en spier. Ik omschrijf mijn schilderstijl meestal als organisch abstract. Soms baseer ik een schilderij op een kleine schets, maar vaak begin ik met een vorm en laat ik mij leiden. Vaak begin ik met een gevoel en gaandeweg tracht ik de oorsprong ervan te begrijpen en weer te geven. Eerst schilder ik een acryl achtergrond en vervolgens werk ik de vormen verder uit in inkt.
Kunstkring BeeKk

Kavel 25B


PHIL DUYSTER

Titel werk: Smooth Warrior
Afmeting: 90x70 cm.
Techniek: Acryl en inkt op paneel.

Veel van mijn schilderijen hebben te maken met bepaalde gevoelens die ik probeer uit te drukken. In dit schilderij probeer ik een gevoel tot aanraking uit te lokken. Iets krachtig maar tegelijkertijd sensueel. Huid en spier. Ik omschrijf mijn schilderstijl meestal als organisch abstract. Soms baseer ik een schilderij op een kleine schets, maar vaak begin ik met een vorm en laat ik mij leiden. Vaak begin ik met een gevoel en gaandeweg tracht ik de oorsprong ervan te begrijpen en weer te geven. Eerst schilder ik een acryl achtergrond en vervolgens werk ik de vormen verder uit in inkt.
Kunstkring BeeKk

Kavel 26


WILLY ROGGEVEEN

Titel werk: Zonder titel
Afmeting: 70x100 cm.
Techniek:Acryl en schilderkarton, gevouwen op foamplaat.

Schilderen is voor mij op gevoel met kleur en/of lijnen beginnen en reageren op wat dit oproept. Licht en donker spelen daar altijd een rol in. Door vouwen ontstaat licht en schaduw. dat contrast geeft letterlijk en figuurlijk diepte. Kunst laat ruimte voor eigen interpretatie. De essentie van mijn behoefte om te creëren is de vrijheid om iets te scheppen dat er nog niet was en dat zowel de toeschouwer als mijzelf kan raken. Het is zoeken naar wat er achter het ontstane beeld schuilt. Niet de zichtbare realiteit maar de gevoelswaarde.
Kunstkring BeeKk

Kavel 27


VERVALLEN


Kavel 28


ANDREA JURIAANSE

Titel werk: Druppels
Afmeting: 40x60 cm.
Techniek: foto geprint op geborsteld aluminium.

Door de fotografie ben ik mij intensief bezig gaan houden met het fenomeen beeld . Hierdoor heb ik anders leren kijken en ontdekt dat het niet een kwestie is van “what you see is what you get” , maar dat er veel meer beelden verborgen liggen in het ogenschijnlijk voor de hand liggende beeld. Het is een verrijkende uitdaging om telkens weer nieuwe beelden te ontdekken en vast te leggen”.
Kunstkring BeeKk

Kavel 29


MARGOT JANSSEN

Titel werk: Verwondering
Afmeting: 40x80 cm.
Techniek: parelmoer verf op doek.

Het is geschilderd met een parelmoer verf die ik met de hand aanbreng op het doek. Ook de afbeelding heb ik met mijn handen geschilderd. Alleen de laatste afwerkingen met de kwast gedaan. Spannend om geen gewone kleuren te gebruiken voor het gezicht en dat het toch past! Margot Janssen is eigenlijk tekendocent en tekentherapeut. Ze werkt met kinderen en volwassen en begeleid mensen via tekeningen De tekening of het schilderij is uitgangspunt voor het gesprek. Naast de therapie kant schilder en tekent ze zelf heel graag. Ze werkt graag zeer precies en is dol op kleur!
Kunstkring BeeKk

Kavel 30


ELISABETH COPIJN

Titel werk: zonder titel
Afmeting: 53x32 cm.
Techniek: vaas met mozaiek.

Mijn werkwijze als keramiste is, dat ik mijn vazen en schalen opbouw met rolletjes en plakken klei.( witte fijn chamotte) Na het drogen van het werkstuk wordt het gebakken in mijn keramische oven, op 960 graden( biscuit) daarna wordt het geglazuurd en weer gebakken op 1060 graden( met zelf samengestelde glazuren) Bij deze vaas hierboven, is de vaas bewerkt met mooie stukken scherven. ( mozaik). Van binnen is de vaas geglazuurd en is water bestendig. (bruikbaar als bloemenvaas of anderszins).
Kunstkring BeeKk

Kavel 31


CORRY DE ROOIJ

Titel werk: Roos en glas
Afmeting: 40x30 cm.
Techniek: Op paneel, olieverf in een zilver – zwarte lijst.

"Hoe vang ik die blik.. Wat zegt dit stilleven?" Daar ben ik naar op zoek ben in mijn schilderijen. Lukt het om die uitdrukking weer te geven? Ik maak zelf de compositie of gebruik eigen foto’s. Het is steeds weer verrassend. Naast het resultaat is zeker ook het plezier belangrijk. Ik schilder sinds 2014 in olieverf.
Kunstkring BeeKk

Kavel 32


ALKINE VAN DER LAAN

Titel werk: Kersen.
Afmeting: Per kers: 18 x 16 x 18 cm.
Techniek: leerbewerking.

“Van alkine” is het label voor uniek ontworpen en ambachtelijk gemaakte leren tassen en accessoires. Alkine van der Laan vertegenwoordigt het label. Alkine daagt zichzelf graag uit bij haar leer ontwerpen, zoals bij haar beroemde theepottas (originaliteitsprijs wedstrijd Stichting Hester van Eeghen Leather Design 2011) of fruittassen. Ambachtelijk en vakkundig geeft Alkine de klassieke dokterstas een modern jasje en maakt ze vrolijke gekleurde tassen van groot naar klein. Alkine maakt in haar atelier in Utrecht ook tassen in opdracht en op maat en geeft een opleiding tassen maken. Haar liefde voor vormgeving en vakmanschap bestaat al lang. Op veertienjarige leeftijd begon ze haar eigen kleren en tassen te maken. Eerst alleen van textiel en later ook van leer. Lange tijd is bezig zijn met textiel en vormgeving, naast haar werk als andragoog, een hobby gebleven. Maar steeds kwam bij haar het gevoel en het idee terug: “ik wil hier iets mee doen”. Zo is ze in 2009 de enige landelijke ambachtelijke tassenopleiding gaan volgen en heeft ze deze in 2011 succesvol afgerond.
Contact: email: info@vanalkine.nl
website: www.vanalkine.nl
facebook: facebook.com/VanAlkine
instagram: instagram.com/Vanalkine
Kunstkring BeeKk

Kavel 33A


JANNIE VOSSESTEIN

Titel werk: Groenling.
Afmeting: 20x40 cm.
Techniek: Techniek: Gemengde techniek,kleurpotlood en aquarel.

Groenlingen zijn dol op zaden in de rozenbottels van hondsrozen Deze vink-achtige vogel is een slordige eter Hij duikt met zijn kop in bottels op zoek naar zaden Met het rood van de bottels, het groen van zijn verenkleed en het geel op de vleugelpennen is het een kleurrijk beestje. Tekenen met kleurpotlood doe ik het liefst. Veel lagen over elkaar. Ik hou ervan om verschillende materialen te combineren zoals kleurpotlood met aquarel, pastelkrijt of acrylstiften, maar ook met borduursteken of met takjes. Mijn onderwerpen zijn vaak dieren, bloemen, zaden en mensen. Meestal figuratief maar niet fotografisch.
Kunstkring BeeKk

Kavel 33B


JANNIE VOSSESTEIN

Titel werk: Merel.
Afmeting: 20x40 cm.
Techniek: Techniek: Gemengde techniek,kleurpotlood en aquarel.

Jannie Vossestein. Het mereltje is zo’n gewoon vogeltje in onze tuinen. Op een lijsterbes met zijn oranjerode trossen bessen Zoekt hij schommelend zijn kostje Heel gewoon, maar ook heel bijzonder om te zien. Tekenen met kleurpotlood doe ik het liefst. Veel lagen over elkaar. Ik hou ervan om verschillende materialen te combineren zoals kleurpotlood met aquarel, pastelkrijt of acrylstiften, maar ook met borduursteken of met takjes. Mijn onderwerpen zijn vaak dieren, bloemen, zaden en mensen. Meestal figuratief maar niet fotografisch.
Kunstkring BeeKk

Kavel 34A


HELENE KALISVAART

Titel werk: Zielsgeluk.
Afmeting: 45x52 cm.
Techniek: Acryl, (olie) pastel, spuitverf,houtskool op papier.

Oefening in spelend iets maken zonder oordeel. Uitgangspunt was een basistekening van mijn dochter. Info over mij: Ik wil gevoelens uitdrukken zonder oordeel, met een sterk verlangen tot openbreken, blootgeven, eruit knallen. Het medium maakt niet zoveel uit. Ik geloof dat het onderbewustzijn dan spreekt. Ik ben ook klassiek zangeres, woon in Groenekan en heb daar de Klooikeet. Ik maak mozaïeken in opdracht met schervengeluk.nl.
Kunstkring BeeKk

Kavel 34B


HELENE KALISVAART

Titel werk: Rozendoos.
Afmeting: lxbxh: 28x28x22 cm.
Techniek: Mozaïek.

Oefening in spelend iets maken zonder oordeel. Uitgangspunt was een basistekening van mijn dochter. Info over mij: Ik wil gevoelens uitdrukken zonder oordeel, met een sterk verlangen tot openbreken, blootgeven, eruit knallen. Het medium maakt niet zoveel uit. Ik geloof dat het onderbewustzijn dan spreekt. Ik ben ook klassiek zangeres, woon in Groenekan en heb daar de Klooikeet. Ik maak mozaïeken in opdracht met schervengeluk.nl.
Kunstkring BeeKk

Kavel 35


ANNEMIEKE KEIJZER

Titel werk: Contemplatie.
Afmeting: 40x50 cm. ingelijst
Techniek: macrofotografie met lensbaby (tiltlens).

Contemplatie……wandelend door karakteristiek, Hollands landschap met meanderend water, het riet, de grassen, de kleuren en het licht van seizoenen…..Over mijn fotografie: Inspiratie voor mijn fotografie vind ik vooral in landschappen en natuur: ‘before it passes away….’. Het vastleggen van het beeld en sfeer die mij voor ogen staat is een fascinerende uitdaging. Het beeld ontwikkelt zich gaandeweg en kan meer of minder abstract zijn. Ruimte voor interpretatie en verbeelding is belangrijk. Ik maak daarvoor gebruik van abstraherende fotografische technieken. Ook een specifieke compositie kan een abstract beeld opleveren.
Kunstkring BeeKk

Kavel 36


CLAIRE VAN LIEROP

Titel werk: Little Painted Desert III (Arizona, USA).
Afmeting: 50x50 cm.
Techniek: Fotografie.

Een verlaten landweggetje leidde al slingerend naar een door zon en wind uitgedroogd rotsig landschap, met vlijmscherpe lijnen in wegebbende kleuren, alsof de meester-etser er miljoenen jaren ongestoord zijn kunstwerk maakte. In dit droge, geërodeerde gebied gaven de horizontale lijnen nog de oude mineralen aan van een oude drooggevallen zeebodem.
Over mijzelf, Claire van Lierop: It was an experience being there. Ik koos deze dorre struik met op de achtergrond die eindeloze ets van bleekgeel-groen, naar oudroze tot paars-donkerbruin. Ware ik etser geweest, dan had ik het zo niet kunnen maken. Als fotograaf kon ik het vastleggen. Mijn 'motto': wat je ziet, is wat ik zag. Foto's zijn onbewerkt. Oplage altijd 1/1.
Kunstkring BeeKk

Kavel 37


IMSOOKYOU

Titel werk: draden werken 1.
Afmeting: 30x15x30 cm.
Techniek: met 3 soorten draden vorm gegeven vanuit een soortgelijke ring.

Het werken met het materiaal geeft het materiaal een eigen aandeel in het proces. Zo ook de draden van deze uiteindelijke vorming. Dit werk maakt deel uit van een serie van 3 draden werken. Dit is het 1e werk van de 3.
Kunstkring BeeKk

Kavel 38


TEGELTABLEAU 28 X 28

Hollands 18e eeuw

Kunstkring BeeKk

Kavel 39


SET VAN 2 ANTIEKE KOPEREN KANDELAARS

Hollands, vroeg 19e eeuw

Kunstkring BeeKk

Kavel 40


SET VAN TWEE PRENTEN

19e eeuw stadsgezichten op Arnhem
passepartout en lijsten vrijwel nieuw

Kunstkring BeeKk

Kavel 41A


J. van Vondel: Palamedes

By Pieter Brakman, 1707 t'Amersfoort

Kunstkring BeeKk

Kavel 41B


J. Cats: Zinne- en Minne-Beelden

Toneel der Mannelyke Agtbaarheidt; Galathea of Herders- klagt en andere Mengelrymen
By de Weduwe en Zoon van Jan van der Deyster, te Leiden 1745

Kunstkring BeeKk

Kavel 42


VAAS COR UNUM MA-MA 6181-BLUE

Afmeting lxbxh: 33x33x43 cm
De Ma-Ma vaas is een uniek ontwerp van Roderick Vos. Vervaardigd in het atelier van Cor Unum*

De Ma-Ma vaas is een uniek ontwerp van Roderick Vos, waarbij hij zich liet inspireren door de structuren van de natuur. De fascinatie van Roderick Vos voor deze basale vormen komt voort uit haar vaak verrassende eenvoud en schoonheid; ‘deling, regelmaat, ritme, herhaling’. Door op deze werkwijze een basisvorm als het ware te repeteren, ontstond in 1999 de Ma-Ma vaas. Tijdens het ontwerpproces van de ‘MaMa’ was het vertrekpunt een archetype van een symmetrische vaas te creëren. Door deze vaasvorm op de computer te kantelen, en twee identieke vormen hier tegenaan te positioneren, ontstond ‘bij toeval’ dit fascinerend drie dimensionaal lijnenspijl. Inmiddels is dit ontwerp een icoon binnen de Cor Unum collectie.Deze vaas is met de hand gemaakt, elk product is uniek ook van kleur. Er kunnen oneffenheden in zitten zoals pinholes of kleine deformaties.
Kunstkring BeeKk