Kunstkring BeeKk

....

Alkine van der Laan
Leerbewerking

www.vanalkine.nl
info@vanalkine.nl
 
Alkine van der Laan   Terug

0:tomaat tas
1:taszwartwit1
2:theepottas
3:tasblauw kalfsleer1
4:kroningstas
5:82
Alkine van der Laan
Alkine van der Laan vertegenwoordigt het label "Van alkine" . Dit is het label voor uniek ontworpen en ambachtelijk gemaakte leren tassen en accessoires.
Mijn passie voor vormgeving en vakmanschap bestaat al vanaf mijn jeugd. Op veertienjarige leeftijd begon ik mijn eigen kleren en tassen te maken. Eerst alleen van textiel, maar later ook van leer. Leer is een prachtig natuurlijk materiaal om mee te werken.
Diverse cursussen en workshops op het gebied van textiel en vormgeving heeft heb ik gevolgd, zoals vilten, quilten en hoeden maken. Lange tijd is bezig zijn met textiel en vormgeving, naast mijn werk als sociaal pedagoog, een hobby gebleven. Maar steeds kwam het gevoel en het idee terug: "ik wil hier iets mee doen". Zo ben ik in 2009 de enige landelijke ambachtelijke tassenopleiding gaan volgen en heb ik deze in 2011 succesvol afgerond.
Vervolgens ben ik mijn tassenatelier gestart waar ik tassen ontwerp en maak, maar ook workshops en cursussen geef.
De meeste tassen zijn uniek, soms wordt er een kleine oplage gemaakt. Ook worden tassen in opdracht en op maat vervaardigd. Naast tassen voor dagelijks gebruik worden er ook tassen gemaakt in bijzondere vormen, zoals een kers, tomaat of een theepot.
In 2011 heb ik voor mijn theepottas de originaliteitsprijs gekregen bij een wedstrijd van de Stichting Hester van Eeghen Leather Design.
Sinds maart 2013 is Tassenatelier "Van alkine" erkend leerbedrijf voor de opleiding creatief vakman.

Tassenatelier "Van alkine"
Alkine van der Laan
Koningin Wilhelminaweg 363
3737 BC Groenekan
mobiel: 06 28300671