Verhalen vertellen is al dertig jaar mijn passie. In eerste instantie in tekst, heel wat later ook in beeld. Na tien jaar in het onderwijs ging ik aan de slag als freelance verslaggever en tekstschrijver. Ik begon kinderboeken te schrijven en meldde me in 2013 aan voor de 4-jarige opleiding tot fotograaf bij Fotoschool Statief in Utrecht waar ik me in eerste instantie ontwikkelde tot documentair fotograaf.

Fine Art

Tijdens de Coronacrisis ontstond een nieuwe passie: stillevens op de grens van schilderkunst en fotografie. Ofwel de reeks Stil(-)levens. Omdat ik zoals veel mensen aan huis gebonden was, richtte ik boven op de zolder van mijn huis in Groenekan een eenvoudige studio in. Hier begon ik stillevens te fotograferen. Eindeloos voorwerpen manipuleren totdat ik een bevredigende compositie had gevonden, steeds tegen een midden grijze achtergrond.

De oude Hollandse meesters waren en zijn daarbij een belangrijke inspiratiebron. In het atelier van een 17e-eeuwse schilder kwam het licht van links door een enkel vensterraam. In mijn studio vervult een grote softbox die rol.
In eerste instantie krijg je zo een goed belichte maar saaie foto. De magie vindt plaats tijdens de bewerking op de computer, een creatief proces waar ik ook erg van houd.

In 2020 werd ik uitgeroepen tot New Gup Photo Talent.

Website
Op mijn website vind je klassieke en moderne stillevens, maar ook veel voorbeelden van straatfotografie, reisfotografie en documentair werk.