MARGREET DE VRIES KERAMIEK

Over het werk:

Een versteende momentopname van een beweging of weergave van opeenvolgende momenten van een beweging; vol vaart en dynamiek!

Het werk van Margreet de Vries kenmerkt zich door het zoeken naar 'contrasten': contrast in vorm en huid, tussen rust en dynamiek. Daarnaast loopt al jaren 'beweging' als een rode draad door haar keramische werk. Margreet houdt van dans, houdt van de wind die door het riet en over het water blaast. U zult zelfs nog een lichte beweging aantreffen van een ronddraaiende lijn in de verstilde kommen.

De aardsgekleurde en ruige steengoedklei vormt een spannend contrast met het helderwitte en gave porselein. In het werk wordt de zoektocht naar contrasten in zowel materiaal als vorm zichtbaar.

"het is begonnen met kommen van porselein. Die wilde ik niet zo op tafel zetten en daarom begon ik van steengoedklei een soort sokkel met een hele flauwe holling te maken waarin de kom geplaatst kon worden."
Inmiddels is de sokkel geëvolueerd en is de oorspronkelijke kom veranderd in porseleinen vormen die meebewegen met het uit steengoedklei gemaakte werk. Tijdens de zomer van 2011 is deze zoektocht naar contrasten in materialen uitgebreid met het verwerken van wol tot vilten kommen en schalen. De zachtheid van de vervilte wol, wordt bewust gebruikt tegenover de ruige steengoedklei of het gladde en koele porselein.

Adres:
Soestdijkseweg 399
3723 HD Bilthoven
Tel:030-2293239